Hoštický substrát pro jahody 40l
Popis
HOŠTICKÝ SUBSTRÁT PRO JAHODY A JINÉ DROBNÉ OVOCE je vyroben ze směsi vytříděné světlé a tmavé rašeliny, lávy, jílovité složky a organických hnojiv obsahujících všechny hlavní živiny i stopové prvky. Substrát neobsahuje minerální (průmyslová) hnojiva. Půdní reakce je upravena jemně mletým dolomitickým vápencem.Výhody substrátu:
• použitá organická hnojiva jsou ve formě mikrogranulátu, což zaručuje mnohem efektivnější rozmístění hnojiva v substrátu. Díky tomu je zajištěn rovnoměrný růst rostlin a tvorba kořenového systému.
• organická hnojiva jsou vyrobena ze široké škály vstupních surovin, čímž je dosaženo rovnoměrné a dlouhodobé uvolňování živin
• použitá organická hnojiva podporují rozvoj půdní mikroflóry
• obsah jílovitých částic zvyšuje poutání živin a omezuje možnost jejich ztrát vyplavováním
• přítomnost lávy v substrátu má příznivý vliv na provzdušnění substrátu
• substrát obsahuje potřebné množství základních i stopových živin
Použití:
Substrát je určen především k sázení a presazování všech druhů jahodníku v pěstebních nádobách, ale i na volné ploše. Je rovnež vhodný i pro pěstování jiného drobného ovoce jako je např. angrešt, rybíz, josta nebo maliny.
Při pěstování jahodníku v nádobách naplníme vhodnou nádobu (truhlík, květináč ...) substrátem, rostlinu zasadíme a zbývající prostor doplníme substrátem. Substrát lehce přitlačíme a dobře provlhčíme. Pro docílení pěstitelského úspěchu doporučujeme pěstovat jahody v truhlících větších rozměru, hloubka a šírka truhlíku by měla být min. 20 cm. Při vysazování rostlin na záhonech vyhloubíme jamku, zasadíme rostlinu a prostor vyplníme substrátem.
V obou případech rostliny pravidelně zaléváme a asi po 6 týdnech (po vyčerpání zásoby hnojiva v substrátu) začneme s pravidelným přihnojováním, např. přírodním Hoštickým hnojivem na jahody s guánem.
ilustrační foto
Specifikace
Parametry | |
Použití pro | Jahody |
Série | HOŠTICKÝ SUBSTRÁT |
Objem | 40 l |
Podobné produkty
Zákaznicí kupující toto zboží zakoupili také
Recenze (0)
Napsat recenzi
Hodnocení: Nejhorší Nejlepší
Opište prosím kód z obrázku do pole níže: